Romaner,  Skrivande

Skrivcafé: Sebastian Knights verkliga liv av Vladimir Nabokov

Imorgon kör jag sista skrivcaféet för denna säsong, med inspiration från Vladimir Nabokovs ”Sebastian Knights verkliga liv”. Jag har ju läst metalitteratur denna termin (förutom att jag skrivit en magisteruppsats om poetiker – puh!) och denna bok har ofta nämnts. Och visst är metanivåerna många: det är en fiktiv biografi över en fiktiv författare, men som utger sig för att vara den ”sanna” historien om denne författare, skriven av hans bror, som inte nämns vid namn men vid något tillfälle får initialen V. Vladimir själv? Sebastian Knights litteratur beskrivs också i biografin, och även han leker med berättarperspektiv och berättarstrukturer. Mycket intressant!

Ikväll blir det kakbuffé, + en pavlova. Fast inte samma som på bilden, det fanns inga jordgubbar att köpa idag, så den kommer dekoreras med passionsfrukt och kiwi. Denna bakade jag igår, till mamma på mors dag =)

Sista skrivcaféet för säsongen, det känns ändå vemodigt. Det här är första säsongen jag kunnat köra varje måndagkväll, innan har det varit resor och annat som gjort att det blivit lite olika varje månad. Hur det blir till hösten vet jag inte än, men jag satsar på att få till det så många måndagar som möjligt. Till hösten kör jag också några dag- helg- och kvällskurser på ABF. Mer information kommer om det så småningom.

Nu ser jag fram emot kurserna på Bastuskär, Hola och i Skurup. Idag var det riktig sommarkänsla, det fick mig verkligen att längta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.