Okategoriserade

2021 var ett tufft år

Jag rekommenderar det inte till någon. Pandemi, husköp och inflytt/utflytt (alltså roligt men också jobbigt), uppbrott från relation, start av helt ny skrivarlinje (också typ det bästa som hänt men också mycket jobb) och så två influensor. Säkert en hög andra saker också, men dessa tog liksom prioritet.

Hittills har jag läst 180 böcker i år, och det låter skrytigt att säga att det dåliga året har gjort avtryck i min läst-lista, men så är det faktiskt. Förra året läste jag 216 böcker, det är förmodligen inte sunt och säkerligen ett slags flyktbeteende, samtidigt älskar jag läsande och faktiskt, jag står för det här nörderiet. Efter uppbrottet var det svårt att läsa, svårt att koncentrera mig, det saktade ned min lästakt en hel del. Jag börjar komma tillbaka i en högre takt nu.

Att jag inte heller skrivit här på i princip hela året, reflekteras alltså också i detta svåra år. Jag har en önskan om att skriva mera igen, men jag har lärt mig att inte ge några garantier. Faktiskt kan man nog säga att jag nästan gått hela vägen in i utmattning, jag balanserar på randen, och ”jobbar flitigt på” (pun intended) att hålla mig borta från den.

Men så fort jag saktar ned och hinner hämta andan så kommer ju lusten att skriva om min läsning, att dela med mig, att samla, dokumentera, tipsa. Så jag fnular på några saker som jag tänkte sätta igång vid årsskiftet, en läsutmaning med teman, tex. Det vore också roligt att hålla reda på min bookcount under året. Dvs antal böcker jag äger, och hur många jag läser och om jag lyckas läsa fler än jag köper så min TBR-hylla minskar… Det känns befogat med en bookbuying ban, men jag vet att jag inte skulle palla med det, så jag ska inte ens försöka. Men det går ju att ha någon slags intention…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.