Läsprojekt

Läst januari 2021

 1. De nederländska bergen, Cees Nooteboom            
 2. We, Yevgeny Zamyatin
 3. Brev i urval, Clarice Lispector
 4. Behold the dreamers, Imbolo Mbue
 5. Obehaget om kvällarna, Marieke Lucas Rijneveld
 6. Fjärilsvägen, Patrik Lundberg
 7. Battlestar suburbia, Chris McCrudden
 8. Dagarna, dagarna, dagarna, Tone Schunnesson
 9. The nonviolent communication training course, Marshall B. Rosenberg
 10. The liar’s club, Mary Karr
 11. Kvinnan och apan, Peter Höeg
 12. Hjärtlinjer, Brit Bennett
 13. Ännu talar träden, Calixthe Beyala
 14. Vita nova, Louise Glück

5 böcker som jag äger
6 på engelska
7 ljudböcker
1 från 1001 (We, Yevgeny Zamyatin)
2 bibliotekslån
2 författare från Kamerun (Beyala, Mbue)
3 biografiska/brev
2 scifi
2 svenska författare
3 amerikaner

Jag tänkte läsa mindre böcker i år, som en slags omvänd utmaning. Men det går lite sådär. Så känner jag bara också: men va fan. Jag tycker om att läsa böcker. Det är inte det värsta beroende man kan ha.

Bäst var nog Obehaget om kvällarna. Jävligt obehaglig, och just därför så jävla bra. Läs den. Den var också min olästa bok i #unreadbookshelf2021 – ”an anticipated read”, hade sett fram emot att läsa den eftersom den hade så blandade recensioner, men jag gillar ju underliga böcker.

Fjärilsvägen och The liar’s club kan jag rekommendera till de som gillar biografier. We är ett måste om du gillar scifi/dystopier, så mycket som bygger på den här klassikern! Nooteboom är en ny favorit, är nöjd över att han skrivit mycket som jag fortfarande har kvar att läsa.

Blir nyfiken på Kamerun, men lämnar nu landet för nästa i mitt läsprojekt Kartan – jag kommer att stanna kvar i Afrika men förflytta mig till Congo-Brazzaville. Tänkte börja med den lovande titeln African Psycho. Jag har skaffat mig en scratch off-karta över världen, för att kunna få en överblick på vilka länder jag har läst mig igenom, men det får vänta tills jag installerat mig i mitt nya hus!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.