1001 books you must read before you die,  Postmodern/absurd/surrealism,  Romaner,  Skrivande,  Skrivet av kvinnor

Skrivcafé: Orlando av Virginia Woolf

Är du rädd för Virginia Woolf? Nej jag tänkte väl det.

Orlando. Har ni sett filmen? Jag såg den, på filmfestivalen i Göteborg nån gång då jag bodde där, på Draken. Den stannade kvar i mig, vissa filmer känns som poesi. Boken läste jag för några år sedan för första gången, och har nu bläddrat i den igen. På senaste tiden har jag intresserat mig för olika sätt att bryta sig ur det konventionella kronologiska, beskrivande berättandet. I princip alltid, har jag siktet inställt på litteratur som går utanför normer, som bryter av. På ett plan är Orlando en ganska konventionell bok. En biografi, den följer Orlandos liv från sexton års ålder. Men på många andra plan är den verkligen inte inom normen. Ta en sådan sak som ”biografskrivarens” kommentarer till läsaren, tex. Eller att Orlando vaknar upp i Konstantinopel och finner sig vara förvandlad till kvinna. Eller att Orlando fortsätter att leva, utan att åldras nämnvärt, i trehundra år till. Normalt? Nja, inte direkt. I love it!

Jag räknar med många intressanta diskussioner ikväll, om både innehåll och berättarstruktur. Om ni kan koncentrera er på litteraturen när  jag bakat så sjukt goda kakor. De spruckna chokladdrömmarna speciellt, vansinnigt.

Fika: spruckna chokladdrömmar, aprikosbollar med eau de vie och vit choklad, bananbröd med valnötter och choklad samt sesamknäcke med ost. Recept publiceras i separata inlägg i dagarna efter caféet.

 

Skrivcafé Orlando

Slutsåld i denna upplaga på Norstedts, synd. Men för den som läser på engelska går det bättre. Billigt på Bokus, Adlibris, och e-bok på CDON >>

Filmen kan du också hitta på CDON >>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.