Läsprojekt

Augusti-rapport

Att jag läser så mycket varje månad, beror såklart mycket på att jag lyssnar på en massa böcker. Om jag inte lyssnade (vilket jag kan göra då jag gör annat, som att åka buss/tåg, hushållssysslor, ligger sömnlös) skulle jag såklart läsa betydligt mindre. Ibland minns jag inte om jag läst eller lyssnat. Ibland har jag gjort både och. Vissa böcker går bättre att lyssna på än andra, lättast är om det är ”straight stories”, det vill säga en enda berättare/huvudperson som följs genom boken, samt att den inte hoppar för mycket i tid. Vissa böcker är omöjliga att lyssna på. Vissa böcker läser jag istället högt, oftast poesi. Poesi blir alltid bäst om man läser den högt för sig själv. Då tar den plats i kroppen, i munnen, i sinnet. Och så läser man långsammare.

Under månaden har jag satt upp Holas bibliotek i nya lokaler. Bilden är därifrån, ett mintgrönt rum med bokhyllor som skapar ”rum i rummet”. Vi saknar fortfarande mycket, men det har blivit ett rum med många mysiga platser, och en skön ”vibe”. Jag hoppas att deltagarna på skolan också ska trivas här, och på köpet få sig lite litteratur…

Augusti:

 1. Sixty stories, Donald Barthelme (noveller, USA)*
 2. Hästen och hans pojke, C.S Lewis (England)*
 3. Fear and loathing in Las Vegas & other American stories, Hunter S. Thompson (USA)*X
 4. Fridas bok, Birger Sjöberg (Sverige)
 5. The painted bird, Jerzy Kosinski (Polen)*X~
 6. I sommar blir det nog bättre, Sisko Savonlahti (Finland)
 7. The ventriloquist’s tale, Pauline Melville (Guyana) ~
 8. Nej och åter nej, Nina Lykke (Norge)*
 9. Parable of the sower, Octavia E. Butler (USA)*
 10. Outline, Rachel Cusk (England) ~
 11. The buried giant, Kazuo Ishiguro (England)* ~
 12. Transit, Rachel Cusk (England) ~
 13. Spill, Sigrid Combüchen (Sverige)* ~
 14. We have always lived in the castle, Shirley Jackson (USA)*
 15. Fjärilsvägen, Patrik Lundberg (biografi, Sverige)*
 16. Månfågel, Ingelin Angerborn (Sverige)
 17. Kudos, Rachek Cusk (England) ~
 18. Ma, Ida Börjel (poesi, Sverige)
 19. Järnkronan, Sara Lidman (Sverige)*
 20. Blood and guts in high school, Kathy Acker (USA)X~

11 böcker på engelska
8 böcker som jag äger (~)
11 ljudbok, helt eller delvis (*)
3 från 1001 books (X)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.